In Romania nu se poate vorbi despre indexarea pensiilor atata timp cat fondul de pensii are "deficit de 3,6 miliarde de euro", a declarat, duminica, presedintele Traian Basescu, in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro Tv. Seful statului mai spune ca, in lipsa constituirii Statelor Unite ale Europei, "niciuna dintre tarile Uniunii Europene nu poate face fata competitiei globalizarii - nici Romania, nici Germania. Nu vor putea concura cu Statele Unite ale Americii, cu China, cu Brazilia."

"Solutia in momentul de fata in Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poti sa faci politica fiscala cand politicile fiecarui stat sunt diferite. Daca o astfel de uniune nu se realizeaza, niciuna dintre tarile Uniunii Europene nu poate face fata competitiei globalizarii - nici Romania, nici Germania. Nu vor putea concura cu Statele Unite ale Americii, cu China, cu Brazilia", a afirmat Traian Basescu.

In ceea ce priveste pensiile si salariile din Romania, Traian Basescu spune ca "Eu cred ca toti sunt constienti ca n-ai cum sa mergi pe indexari la pensii cand ai un deficit de 3,6 miliarde de euro la fondul de pensii, ca n-ai cum sa revii la salariile din 2010 cand inca ai excedent de angajati."