Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a declarat vineri ca nu mai are niciun interes la Realitatea Media si ca cei de-acolo "au managementul pe care si l-au dorit", transmite Antena 3. Intrebat in legatura cu informatiile potrivit carora angajatii de la Realitatea nu-si primesc salariile daca nu semneaza cu firma managerului, Vantu a spus: "Domnul Ghita este un escroc. Punct".

Sebastian Ghita si Sorin Ovidiu VantuFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

In prezent, managementul Realitatea este asigurat de Sebastian Ghita, patronul Asesoft, pe baza unui contract incheiat in urma cu un an.

La inceputul lunii mai 2011, Ioana si Ionut Vantu - fiica si fiul lui Sorin Ovidiu Vantu, au anuntatca au vandut toate actiunile pe care le detineau in Realitatea Media. Ioana Vantu: "Tatal meu nu mai e in aceasta afacere. S.O. Vantu a creat un brand de succes, o afacere solida, care a adus prea multe probleme, a avut un pret foarte mare". Tot atunci, omul de afaceri Elan Schwarzenberg a declarat ca a cumparat 90% din pachetul de actiuni de la Realitatea Media.

Vantu a fost prezent vineri la Tribunalul Bucuresti, in procesul in care omul de afaceri este judecat in dosarul fugii din tara a fostului director Gelsor, Nicolae Popa.

Sorin Ovidiu Vantu este acuzat de favorizarea infractorului.

Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis in judecata pe Vantu sub acuzatia ca i-ar fi trimis in Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI.