Un detinut de 24 de ani, condamnat la patru ani de inchisoare pentru furt calificat, a evadat, joi, de la punctul de lucru din zona Stei, judetul Hunedoara, el fiind cautat de jandarmi, politisti si gardieni de la Penitenciarul Barcea Mare, unde isi ispasea pedeapsa.

Potrivit directorului Penitenciarului Barcea Mare, Daniel Turmeanu, detinutul evadat se numeste Mihai Martinas si a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare pentru furt calificat, relateaza Mediafax.

"Tanarul, care este din Sibiu, comuna Veseud, avea regim semideschis si a parasit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv zona Stei, aflat in apropierea orasului Hateg. Din primele verificari efectuate, a rezultat faptul ca persoana privata de libertate a solicitat sa se deplaseze la toaleta, iar dupa aproximativ cinci minute a fost constatata lipsa lui si s-a procedat conform reglementarilor in vigoare", a spus Turmeanu.

Pentru prinderea detinutului, reprezentantii penitenciarului au cerut ajutorul politistilor si al jandarmilor, care au blocat caile de acces in zona si s-au trimis mai mult echipe de cautare.

Tanarul care a fugit are 1,80 metri inaltime, constitutie atletica, ochi caprui si par saten inchis. El are un tatuaj pe antebratul stang si era imbracat intr-un tricou rosu, pantaloni de camuflaj si incaltaminte sport de culoare alba.