Presedintele Italiei, Giorgio Napolitano, va efectua, joi si vineri, o vizita oficiala la Bucuresti, la invitatia omologului sa roman Traian Basescu, informeaza un comunicat al Ambasadei Italiei la Bucuresti, remis HotNews.ro. Intrevederea dintre cei doi sefi de stat va permite abordarea temelor de actualitate aflate pe agenda bilaterala, europeana si internationala, se arata in document.

Giorgio Napolitano va fi insotit la Bucuresti de Ministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini. El va avea mai multe intrevederi la cel mai inalt nivel cu reprezentantii autoritatilor romane: presedintele Traian Basescu, presedintele Senatului, Mircea Geoana, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase si cu premierul Emil Boc.

Prezenta in Romania a Presedintelui italian, la scurt timp dupa cea a premierului Silvio Berlusconi, confirma inca o data relatiile bilaterale excelente italo-romane, consolidate in timp de o mare varietate de proiecte de cooperare, de schimburile comerciale intense si de ampla promovare interculturala, se mai arata in comunicat.