Parintii elevilor din Caracal pot vedea notele si absentele copiilor lor de acasa, din fata computerului, deoarece, incepand din acest an scolar, in municipiu a fost implementat un sistem de cataloage electronice, anunta Agerpres. Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a declarat miercuri, ca sistemul de cataloage electronice va fi functional in perioada imediat urmatoare astfel incat parintii sa vada notele si absentele chiar din primele saptamani de la inceperea cursurilor.

"Primaria Caracal a incheiat un contract cu o firma care se va ocupa de chestiunile tehnice, de intretinerea platformei informatice si va fi facuta si o instruire a parintilor si cadrelor didactice. Cert este ca in foarte scurt timp sistemul va fi functional si profesorii si parintii vor avea acces la cataloage online. Anul trecut un asemenea sistem a fost testat la Colegiul National Ionita Assan si a avut succes", a spus Gheorghe Anghel.

Edilul a mentionat ca in unitatile de invatamant din Caracal sunt si camere de supraveghere video, dar bugetul nu va permite in urmatoarele luni si introducerea unor sisteme de acces in scoli pe baza de cartela, masura care ar oferi o evidenta cat mai rapida si completa a absentelor si elevilor care nu vin la scoala.