Presedintele Traian Basescu s-a intalnit marti cu presedintele SUA, Barack Obama, in Biroul Oval de la Casa Alba. Intalnirea - neanuntata in agendele oficiale ale celor doi, a durat aproximativ 25 de minute, transmite corespondentul B1 in SUA, Sorina Matei.

Foto:

La intalnirea de la Casa Alba a participat si vicepresedintele american Joe Biden. Sursa citata a mai spus ca nici un ziarist roman nu a avut acces la intrevedere, doar cameramanul oficial al Administratiei Prezidentiale avand permisiunea de a filma inceputul intalnirii.

Intalnirea nu era prevazuta in programul vizitei lui Traian Basescu la Washington si nu apare nici pe programul oficial al presedintelui Barack Obama.

Basescu s-a intalnit tot marti cu vicepresedintele SUA, Joe Biden, si are in program intrevederi cu seful CIA, David Petraeus, si secretarul Apararii, Leon Panetta.

Tot marti, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, semneaza acordul privind gazduirea pe teritoriul Romaniei a componentelor terestre ale scutului american antiracheta.