Reforma justitiei "va avea bataie lunga si va putea imbunatati in mod radical mediul de afaceri din Romania", dar pentru ca noul Cod Civil, care urmeaza sa intre in vigoare, sa aiba succes "este nevoie de implicarea mediului de afaceri", arata ministrul roman al Justitiei, Catalin Predoiu, si Ambasadorul britanic in Romania, Martin Harris, intr-o postare comuna pe blogul acestuia din urma.

La scurt timp dupa vizita ministrului roman in Marea Britanie, cei doi arata ca reformele din Romania "au nevoie de sprijinul sectorului privat, inclusiv de cel al oamenilor de afaceri britanici, pentru a crea un mediu de investitii mai bun. Intrarea in vigoare a Codului Civil reprezinta o borna importanta si ar trebui sa incurajeze investitiile directe. In aceeasi masura, un parteneriat strans intre sectorul public si cel privat va ajuta Romania sa devina o destinatie importanta pentru investitii si afaceri".

In postarea citata este mentionata o cerere adresata de Catalin Predoiu oamenilor de afaceri britanici, in timpul vizitei sale la Londra: "Va rog sa va implicati". Iar cei doi arata ca "noul Cod Civil care va intra în vigoare pe 1 octombrie va oferi sectorului privat o serie largă de beneficii rapide precum eficientizarea legislaţiei ce guvernează drepturile de proprietate, vânzările şi contractele de achiziţie. De asemenea, vor fi introduse proceduri mai simple de declarare a falimentului. Sistemului judiciar este implicat în implementarea acestui Cod prin organizarea unor seminarii de pregătire a magistraţilor în conformitate cu noile prevederi."