Ziaristii de la Le Figaro au realizat un infografic cu harta clanurilor mafiote romanesti care actioneaza in Franta, precum si domeniile de activitate ale acestora.

Principalele clanuri mafiote care actioneaza in FrantaFoto: Le Figaro

In acest infografic sunt aratate zonele de unde provin aceste clanuri - Bucuresti, Constanta, Craiova, Buzau, Tandarei, Fetesti, Braila, Iasi, Neamt si Baia Mare - si 'domeniile de activitate' - furturi de telefoane mobile (cerc verde), furt din buzunar (cer albastru), carduri bancare (cerc rosu) si escrocherii umanitare (cerc galben).

In cursul zilei de ieri, prefectul de politie al Parisului, Michel Gaudin, a interzis atat cersetoria cat si "alte forme asimilate", cum ar fi prezentarea de petitii false tracatorilor, pe "cel mai frumos bulevard din lume", Champs-Elysees.

Masura este valabila 6 luni, pana pe 6 februarie, pentru a include perioada sarbatorilor de iarna. Aceasa, scrie cotidianul, vizeaza cu prioritate grupurile de romani, deseori minori, folositi de retelele mafiote.

Incalcarea ordinului se sanctioneaza cu amenda de 38 de euro si permite controlul identitatii, ceea ce ar putea duce la expulzare.