Presedintele Traian Basescu a plecat, marti dimineata, in vizita de lucru in Statele Unite dedicata semnarii unor acorduri bilaterale, seful statului fiind insotit de seful SMG, de ministrii Apararii si de Externe, de directorii SIE si SRI si de ambasadorul american la Bucuresti, anunta Mediafax.

Foto:

Plecarea a avut loc in jurul orei 02.45. Din delegatia romana fac parte, alaturi de presedinte, seful SMG, generalul-maior Stefan Danila, ministrul de Externe, Teodor Baconschi si ministrul Apararii, Gabriel Oprea. Este prezent si consilierul prezidential pe probleme de securitate, Iulian Fota. De asemenea, presedintele Traian Basesescu este insotit de directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, de directorul SRI, George Maior, si de ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

Administratia prezidentiala a anuntat, sambata, vizita de lucru a presedintelui la Washington, mentionand ca scopul deplasarii este legat de "finalizarea unor acorduri bilaterale".

Ziarul american The Hill scrie in editia electronica de luni ca presedintele Traian Basescu va avea marti, 13 septembrie, o intilnire cu vicepresedintele SUA, Joe Biden. Intr-un articol care prezinta agenda Casei Albe pentru aceasta saptamina, sursa citata scrie ca Barack Obama se va deplasa marti in Columbus, Ohio, pentru a-si sustine pachetul legislativ privind crearea de locuri de munca.

Sursa citata nu scrie nimic despre o intilnire Basescu - Obama.

Reamintim ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, va face marti, 13 septembrie, o vizita de lucru in SUA. Administratia Prezidentiala nu a dezvaluit pina acum agenda vizitei si nici numele interlocutorilor presedintelui Basescu.

Singura comunicare venita de la Cotroceni a fost un laconic comunicat de presa in care se scrie ca "Presedintele Romaniei, Traian Basescu, se va afla la Washington, in data de 13 septembrie a.c., intr-o vizita de lucru, pentru finalizarea unor acorduri bilaterale intre Romania si Statele Unite ale Americii".

The Hill este o publicatie specializata in acoperirea lucrarilor Congresului SUA. Face parte din trustul News International, controlat de Rupert Murdoch, si este de orientare conservatoare.