Noul Cod civil al Romaniei, care va intra in vigoare peste trei saptamani, interzice casatoria dintre persoane de acelasi sex, nerecunoscand nici parteneriatele civile incheiate in strainatate, scrie Mediafax.

Articolul 277 referitor la interzicerea sau echivalarea unor forme de convietuire cu casatoria, din noul Cod civil, care va intra in vigoare in 1 octombrie, prevede ca "este interzisa casatoria dintre persoane de acelasi sex", iar casatoriile dintre persoane de acelasi sex incheiate sau contractate in strainatate fie de cetateni romani, fie de cetateni straini nu sunt recunoscute in Romania.

Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelasi sex incheiate sau contractate in strainatate fie de cetateni romani, fie de cetateni straini nu sunt recunoscute in Romania.

Dispozitiile legale privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European raman aplicabile, arata articolul citat.

Noul Cod civil al Romaniei, prin care sunt reglementate raporturile patrimoniale si nepatrimoniale dintre persoane, ca subiecte de drept civil, intra in vigoare peste trei saptamani, respectiv la 1 octombrie.