Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui a inceput, vineri, o ancheta in cazul unei femei care, dupa ce a fost la o petrecere, a adormit pe marginea unui drum, impreuna cu fiul ei in varsta de patru ani, din cauza starii avansate de ebrietate in care se afla.

Potrivit reprezentantilor DGASPC Vaslui, femeia, in varsta de 26 de ani, si baiatul acesteia au fost gasiti de o patrula de politie, in cursul noptii de miercuri spre joi, in timp ce dormeau pe marginea drumului judetean Barlad-Ciocani, relateaza Mediafax.

In momentul in care au vrut sa o trezeasca, politistii au constatat ca femeia era intr-o stare avansata de ebrietate astfel incat au decis sa o duca, impreuna cu baietelul ei, la un centru de primire in regim de urgenta pentru minori din municipiul Barlad.

"In momentul in care au fost adusi in Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat Barlad, s-a luat decizia ca baietelul sa fie cazat temporar in centru, unde sa i se acorde si ingrijirile de rigoare, iar femeia sa fie dusa la spital si internata la Sectia de Psihiatrie. Noi vom face o ancheta in cadrul familiei pentru a se vedea daca exista conditii ca atat copilul de patru ani, cat si sora acestuia, in varsta de sapte ani, sa fie crescuti in siguranta. In caz contrar, cei doi copii vor fi retrasi si dati in plasament la asistenti maternali profesionisti¬, a declarat, vineri, directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu.

Potrivit sursei citate, daca se va constata ca exista conditii bune de crestere, baietelul de patru ani va fi incredintat tatalui acestuia. pe baza de angajament, urmand o perioada de monitorizare din partea specialistilor Directiei pentru Protectia Copilului Vaslui.