Vicepresedintele PDL, Sever Voinescu, a spus la RFI ca scandalul imnului de la meciul de fotbal dintre Romania si Franta, de pe Arena Nationala, "musteste de prostie". Purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor s-a declarat "perplex" de incident. Pe de alta parte, Voinescu a spus ca responsabila pentru starea proasta a gazonului este Primaria Capitalei. El se declara "revoltat" de scandalul gazonului.

Sever Voinescu apreciaza drept "jenanta" politizarea intregului scandal privind imnul: "In chestiunea imnului, sunt perplex! Mi se pare ca toata povestea asta cu politizarea imnului si cu o strofa care contine numele Traian este absolut jenanta si dovedeste ca e foarte-foarte multa prostie, musteste de prostie povestea asta! Pe masura ce este tot mai expusa si tot mai discutata, senzatia mea de jena este cu atat mai mare".

Prefectura Capitalei i-a amendat pe cantaretul Marcel Pavel si FRF, dupa ce artistul a schimbat un vers al imnului national, la inceputul meciului cu Franta, pentru ca in imn aparea numele propriu "Traian". Initial, Pavel a spus pentru ziarul Gandul ca nu a vrut sa se interpreteze politic versul respectiv. Ulterior, el a afirmat pentru agentia Mediafax ca a modificat versul de comun acord cu FRF.

Voinescu a declarat ca intregul scandal privind gazonul de pe Arena Nationala este "trist" si se arata "revoltat" de aceasta poveste. "Povestea asta cu gazonul, sincer, m-a revoltat! Eu nu sunt un microbist, m-am uitat la acest meci, dupa ce nu m-am mai uitat la fotbal multi ani de zile, dar m-am lasat atras de toata discutia din jurul stadionului, care e spectaculos si asa mai departe", spune vicepresedintele PDL.

"Povestea gazonului arata ceva profund: felul in care stim sa ducem pana la capat proiecte grandioase. (...) La un stadion de o asemenea anvergura, care a costat atat de multi bani, ultimul detaliu, care probabil s-a dovedit a fi si cel mai important in final sa fie tratat cu asemenea neglijenta... E trist!", a afirmat Sever Voinescu.

Purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor il considera vinovat pe primarul Capitalei, Sorin Oprescu: "Responsabilitatea este fara indoiala a celui care a gestionat intregul proces de constructie. Mie mi se pare normal ca cel care plateste sa fie mereu cu ochii pe constructor si sa-i explice ca daca constructorul face rabat la calitate intr-un anumit punct, cel care plateste trebuie sa fie acolo si sa refuze, sa-i solicite refacerea lucrarii".

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.