Zeci de gospodarii si mai multe strazi din Suceava au fost inundate, miercuri, in urma unei deversari controlate a apei din lacul de acumulare Lipoveni, reprezentantii ISU afirmand ca deversarea a fost facuta de Sectia de Gospodarire a Apelor fara a fi verificat canalul colector, care era colmatat, relateaza Mediafax.

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava, colonel Ion Burlui, a declarat ca deversarea, facuta de Sectia de Gospodarire a Apelor (SGA), a fost oprita si ca patru echipaje ale ISU, inclusiv grupa operativa a inspectoratului, intervin in cartierul Itcani, unde s-au produs inundatiile, pentru limitarea pagubelor si evacuarea apei din casele inundate.

Reprezentantul ISU a spus ca SGA Suceava a facut deversare controlata fara a verifica in prealabil canalul colector, care era colmatat in mai multe puncte, astfel ca apa deversata a inundat aproximativ 30 de gospodarii si opt case din cartierul Itcani.

Viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a declarat ca SGA Suceava face in fiecare an astfel de deversari controlate, insa miercuri "debitul a scapat de sub control".

"SGA face in fiecare an asemenea operatiuni de devesare controlata. Anul asta insa debitul a fost scapat de sub control", a spus Seredenciuc.

In zona inundata se afla si angajati ai Primariei Suceava, iar echipaje ale Politiei dirijeaza circulatia, in conditiile in care mai multe strazi au fost inundate.