Senatorii au completat, miercuri, lista magistratilor de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), validandu-le, prin vot, pe Mona Pivniceru (din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie), pe Alina Nicoleta Ghica (din partea Curtii de Apel Bucuresti) si pe Florentina Gavadia, care este prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 6, informeaza Agerpres.

Astfel, Mona Pivniceru a primit din partea senatorilor 70 de voturi pentru, doua abtineri si sase voturi impotriva. Alina Nicoleta Ghica a fost validata cu 79 de voturi pentru si o abtinere, iar Florentina Gavadia cu 77 de voturi pentru, doua abtineri si un vot impotriva.

Comisia juridica a Senatului a validat, in 30 august, lista finala a magistratilor candidati care ar trebui sa completeze Consiliul Superior al Magistraturii, dupa ce, la inceputul anului, numirea a trei membri a fost invalidata de Curtea Constitutionala.

Comisia juridica a constat ca cele trei candidate - Mona Pivniceru, Alina Nicoleta Ghica si Florentina Gavadia ''au fost alese de catre structura cu respectarea conditiilor legii si a regulamentului de organizare si functionare''.

Raportul favorabil a fost votat in unanimitate de membrii Comisiei juridice din Senat, aprobat de senatori cu 60 de voturi pentru si trei voturi impotriva.