Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marti, ca gazonul de pe Arena Nationala, inaugurata cu ocazia meciului Romania - Franta, s-a prezentat mai bine decat se astepta el si ca, din punct de vedere organizatori, nu au existat "balbe".

"Gazonul a fost acceptabil fata de cum ma asteptam sa fie. Nu mai stiam in ce parte sa o mai iau (n.r. - referitor la problema gazonului). Maine o sa vedem ce este de facut.Sa dau ordin la firul de iarba sa creasca nu pot nici eu", a spus Oprescu, citat de Mediafax.

Primarul s-a aratat incantat de comportamentul celor aproximativ 50.000 de spectatori prezenti la meci: "A fost un public civilizat si fara niciun fel de probleme. M-a uimit civilizatia oamenilor, nu au fumat in tribune, au folosit locurile special amenajate. Deci, se poate si la noi. Din punct de vedere organizatoric, totul a fost in regula, nu au fost balbe".

Sorin Oprescu a comentat si absenta premierului Emil Boc de la festivitatea de inaugurare a Arenei Nationale, in locul sau fiind prezent presedintele FIFA, Joseph Blatter. "Domnul Mircea Sandu i-a transmis de ora 20.15, dar, nu-i nimic, daca vrea, o facem din nou si schimbam si placa", a declarat ironic Oprescu.

Primarul General, Sorin Oprescu, a dezvelit, marti seara, impreuna cu presedintele FIFA, Joseph Blatter, si conducatorul FRF, Mircea Sandu, placheta care marcheaza inaugurarea Arenei Nationale, unde a avut loc meciul Romania - Franta, din preliminariile Euro-2012. Pe placheta se putea citi: "Arena Nationala a fost inaugurata astazi, 6 septembrie 2011, cu ocazia meciului oficial Romania - Franta".

Dupa doar o jumatate de ora de la inceperea jocului Romania - Franta, peluza de pe Arena Nationale a cedat, numeroase bucati de gazon desprinzandu-se pe toata suprafata de joc. La pauza, organizatorii au refacut gazonul, insa pe parcursul reprizei a doua situatia s-a repetat.