Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, nu este vinovat pentru rezultatele la bacalaureat si nu trebuie demis, ci sustinut, deoarece a avut curajul sa prezinte romanilor situatia reala a invatamantului, in contextul in care non-valorile sunt promovate din dorinta de rating, afirma premierul Emil Boc, citat de Mediafax: "A fost o poza nedeformata a realitatii de care nu este vinovat ministrul. El, pentru prima data, a avut curajul sa arate romanilor cum arata in fapt sistemul educational la bacalaureat".

Premierul a aratat ca Daniel Funeriu trebuie "sustinut pentru ca lucrurile sa se indrepte in viitor" si a fi asigurata ordinea in sistemul valorilor si a afirmat ca nu se astepta din partea opozitiei decat la o reactie populista pe aceasta tema.

Premierul a reluat si ideea ca rezultatele de la bacalaureat reflecta o poza reala a societatii romanesti si o stare de fapt care poate fi depasita prin seriozitatea elevilor si a profesorilor, intr-o tara macinata de criza valorilor si in care grosolania prostului-gust este promovata cu obstinatie: "Uneori, inconstient, tabloidizarea si dorinta de rating cu orice pret duc la promovarea opulentei de prost-gust a unor non-valori care nu pun accentul pe munca si se incurajeaza activitatile facile in detrimentul muncii, al seriozitatii, al lucrurilor care sa fie facute corect si la timp".

Promovabilitatea la examenul de bacalaurat din anul scolar 2010-2011 pentru ambele sesiuni a fost de 53%, ceea ce inseamna ca 111.125 candidati au promovat acest test national.

Presedintele PNL Crin Antonescu declarase, luni, dupa sedinta USL, ca ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, ar trebui sa demisioneze ca urmare a rezultatelor slabe obtinute de elevi la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, sustinand ca acestea sunt produsul muncii sale din ultimii doi ani.