Cornel Antal, rectorul Universitatii din Oradea, a declarat pentru HotNews.ro ca o clasificare a universitatilor trebuia realizata demult. Consecinta imediata a acestui proces este ca fiecare universitate va sti unde ii este locul, iar programele de excelenta vor primi mai multi bani decat celelalte.

Principalele declaratii ale lui Cornel Antal:

  • Mi se pare un lucru foarte serios care trebuia chiar demult sa se intample si e foarte benefic pentru invatamantul universitar.
  • Fiecare universitate isi cunoaste acum locul si misiunea si se concentreaza pe misiunea pe care o are, in functie de categoria din care face parte.
  • Sunt universitati cu prea multe specializari, care s-ar putea concentra mai bine pe cateva. Parerea mea este ca trebuie concentrate eforturile si din punctul de vedere al numarului de specializari, pe acele specializari performante care sa ofere in primul rand calitate.
  • Noua ni s-au cerut foarte multe date pe care le-am colectat. Noi oricum ne vom pregati pentru data viitoare sa ne facem o baza de date, astfel incat sa nu trebuiasca sa dam aceste informatii repede, ca e foarte greu de lucrat cu date din urma.
  • Vom sti de acum inainte cine suntem si ce avem de facut. Finantarea se va aloca in functie de nivelul fiecarui program de studiu, de ierarhizarea programelor si este si normal ca programele de excelenta, de varf, sa fie finantate mai bine decat celelalte. 

Citeste si: