Posesorii de bilete la meciul de fotbal Romania-Franta de pe National Arena vor avea la dispozitie pentru a se deplasa la stadion 210 vehicule, dintre care 120 de autobuze, 40 de troleibuze si 50 de tramvaie RATB, la solicitarea primarului general Sorin Oprescu, potrivit unui comunicat al Primariei Municipiului Bucuresti, relateaza Agerpres.

Mijloacele de transport vor circula astfel:

  • 30 de autobuze vor pleca de la stadionul National Arena, la iesirea spre Pierre de Coubertin si vor circula pe traseul: bd. Pierre de Coubertin - sos. Panteliomon - bd. Pache Protopopescu - bd. Carol I - Universitate - bd. I.C. Bratianu - piata Unirii. Autobuzele vor efectua opriri in statiile sos. Iancului, Calea Mosilor, Universitate, Piata Unirii.
  • Alte 60 de autobuze vor pleca de la stadionul National Arena, la iesirea spre Maior Coravu, pe traseul: strada Maior Coravu - soseaua Mihai Bravu, strada Matei Voievod, bd. Pache Protopopescu, bd Carol, piata Universitatii, bd. I.C.Bratianu, Piata Unirii.
  • De asemenea, 30 de autobuze vor pleca de la stadion, de la iesirea spre B-dul Basarabia pe urmatorul traseu: bd. Basarabia, Piata Muncii, bd. Decebal, Piata Unirii. Autobuzele vor efectua opriri in statiile Piata Alba Iulia si Piata Unirii.
  • Troleibuzele vor pleca de la stadionul National Arena, la iesirea spre str. Tony Bulandra si vor circula pe urmatorul traseu: strada Vatra Luminoasa, strada Matei Voievod, bd. Carol I, Piata Universitatii, bd. Regina Elisabeta, bd. Mihail Kogalniceanu, pana la terminalul Vasile Parvan. Masinile vor opri in statiile Matei Voievod, Calea Mosilor si Universitate. 

Primarul general Sorin Oprescu a solicitat conducerii RATB ca, marti, cu ocazia meciului Romania-Franta, care se va desfasura pe Stadionul ''National Arena'', sa suplimenteze numarul de mijloace de transport in comun.

Tramvaiele vor circula pe traseul: bd. Basarabia, Calea Calarasilor, pana la terminalul Piata Sfanta Vineri si vor opri in statiile bd. Mircea Voda (pe Calea Calarasilor) si piata Sf. Vineri.

Pe parcursul intregii nopti, intre orele 23,00 - 6,00, publicul calator va putea beneficia si de serviciile RATB de pe cele 23 de linii de transport de noapte, cu plecare din zona Piata Unirii, care asigura legatura catre toate marile cartiere bucurestene.

Pentru evitarea situatiilor de vandalism, mijloacele de transport sunt dotate cu dispozitive de monitorizare video.

In ziua meciului, posesorii de bilete de intrare vor putea circula gratuit, in baza respectivului bilet, spre si dinspre stadion, cu mijloacele de transport in comun ale RATB (tramvaie, autobuze si troleibuze care au afisat mesajul "Cursa speciala'', nu si cu metroul, care insa isi va prelungi programul de circulatie cu o ora dupa incheierea jocului.

Primarul Oprescu face un apel catre bucuresteni sa utilizeze cat mai putin autovehiculele personale si sa apeleze la mijloacele de transport in comun, pentru a evita blocajele de trafic.

Accesul in stadion se va face incepand cu ora 18,00, prin cele patru intrari (str. Pierre de Coubertin, str. Maior Coravu, bd. Basarabia si str. Socului).

Conform PMB, este interzisa folosirea aparatelor de filmat fara acordul prealabil al organizatorilor.