Patrule pedestre si auto de interventie vor fi in zona campusurilor universitare din Capitala, iar politisti de proximitate vor mentine permanent legatura cu studentii si conducerea unitatilor de invatamant superior, cu reprezentantii asociatiilor studentesti, acolo unde nu sunt sectii de politie.

Adjunctul sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica (DOSP) din Ministerul Administratiei si Internelor, chestor principal de politie Lucian Guran, s-a intalnit, luni, cu reprezentanti ai organizatiilor studentesti, pentru a discuta despre masurile de ordine publica in campusurile universitare din Capitala, potrivit unui comunicat al MAI, citat de Mediafax.

Lucian Guran a aratat ca Ministerul Administratiei si Internelor este preocupat de imbunatatirea climatului de siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor antisociale in zona unitatilor de invatamant universitar, in campusurile universitare si caminele studentesti.

El i-a asigurat pe reprezentantii studentilor ca, odata cu inceperea anului universitar, patrule pedestre si auto de interventie se vor afla permanent in zona campusurilor pentru asigurarea si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica.

Guran a precizat ca in campusurile unde nu functioneaza sectii de politie vor fi desemnati politisti de proximitate din cadrul serviciilor de ordine publica pentru stabilirea concreta a modului de colaborare cu studentii si conducerea universitatilor, precum si a procedeelor de anuntare a evenimentelor.

In ceea ce priveste Campusul Universitar Tei, Lucian Guran a mentionat ca un compartiment specializat din cadrul Sectiei 7 Politie, format din patru politisti, va asigura masurile de ordine publica in acest perimetru.