Cea mai mare promovabilitate la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, inaintea solutionarii contestatiilor, s-a inregistrat in judetul Mehedinti - 52,97%, conform rezultatelor anuntate, duminica, de Inspectoratul Scolar Judetean, potrivit Mediafax. Procentul a fost calculat raportat la numarul de elevi care s-au prezentat la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, in conditiile in care rata de absenteism a fost mare in acest judet - la prima proba scrisa de Limba romana au lipsit 184 de elevi din 2.185 de absolventi inscrisi, in timp ce la ultima proba scrisa au absentat 300 de elevi.

La sesiunea din vara a Bacalaureatului, peste 70% dintre elevii care au sustinut examenul in judetul Mehedinti nu au reusit sa promoveze, iar la doua licee niciun candidat nu a obtinut medii de trecere.

Cele mai bune rezultate le-a obtinut, la prima sesiune, Colegiul National "Gheorghe Titeica", promovabilitatea fiind 97,39 la suta, Colegiul National "Traian" cu 94,82 la suta si Lieul de Arta "Ioan Stefan Paulian" cu 80,76 la suta. La polul opus s-au aflat Grupul Scolar Agricol si Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, ambele din Drobeta Turnu Severin, cu promovabilitate zero.