Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat in judetul Valcea este de doar 11,62%, mult mai slaba in comparatie cu rezultatele la examenul de Bacalaureat din toamna anului 2010, cand s-a inregistrat o promovabilitate de 47%. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Valcea, profesorul Anamaria Floroiu, citat de Mediafax, la sesiunea de toamna din acest an a examenului de Bacalaureat s-au inscris 2203 elevi si s-au prezentat 1925.

"Dupa prima sesiune de Bacalaureat, noi am inregistrat o promovabilitate de 54,12%, iar dupa contestatii procentul a crescut la 56,62. Rezultatele arata ca acum, in toamna, au promovat 11,62% din cei 1925 de elevi prezenti la examene, un procent cu mult mai mic daca este sa comparam cu cel din toamna anului trecut, cand au promovat 47% din elevii prezentati la examene", a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Valcea.

Eventualele contestatii pot fi depuse duminica si urmeaza sa fie solutionate in intervalul 5 - 6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat sunt asteptate pe 7 septembrie.