Membri ai Organizatiei Noua Dreapta Timisoara, precum si locuitori ai orasului de pe Bega au manifestat sambata impotriva ilegalitatilor facute de mafia imobiliara si clanurile tiganesti din oras, relateaza adevarul.ro. Cei 60 de participanti au arborat mesajul: "Pentru un oras mai sigur impotriva infractorilor". Proteste similare au avut loc si in 2010.

Un mars similar a avut loc in 2010Foto: Agerpres

Potrivit informatiilor prezentate de adevarul.ro, marsul a inceput in fata Facultatii de Medicina, iar participantii au marsaluit si pe Bulevardul C.D. Loga, unde majoritatea caselor ar fi fost acaparate de catre tigani. Protestatorii au strigat lozinci impotriva minoritatii tiganesti, printre care "Afara cu tiganii din tara", "Tigane, nu uita, Romania nu-i a ta" sau "Timisoara nu tolezeaza tigania".

Bogdan Popa, presedintele Organizatiei Noua Dreapta Timisoara, a declarat ca "scopul acestui mars este de a atrage atentia autoritatilor asupra ceea ce se intampla in oras. Ziaristii sunt batuti pe strada de tigani, cetatenii cinstiti sunt hartuiti si terorizati sa isi vanda apartamentele mafiei imobiliare tiganesti. Nuntilor lor blocheaza strazi intregi. Vrem sa se aplice legea pentru toti".

Printre participantii la miting au fost si persoane care sustin ca au avut de suferit de pe urma mafiei imobiliare care incearca sa puna mana pe apartamentele lor.

Manifestantii la marsul de sambata au fost paziti de forte importante de din Politie si Jandarmerie.