Aproximativ 150 membri ai unor asociatii de revolutionari au participat, sambata dupa-amiaza, la un protest organizat de Blocul National al Revolutionarilor in Piata Operei din Timisoara, scandand lozinci anti-guvernamentale si impotriva presedintelui Traian Basescu, anunta Mediafax.

Protestul revolutionarilor a inceput in jurul orei 15.00, in fata Salii Capitol a Filarmonicii "Banatul" din Timisoara, unde sambata a avut loc un congres extraordinar al Blocului National al Revolutionarilor.

De acolo, protestatarii au mers la Monumentul Eroilor din fata Catedralei Mitropolitane, unde au depus coroane si au pastrat un moment de reculegere.

Manifestantii au scandat "Nu va fie frica, ca Basescu pica!", "Pacat, pacat, de sangele varsat", "Ultima solutie: inc-o revolutie!", "Veniti cu noi!" si "Boc, judecat pentru genocid" si au agitat steaguri tricolore cu stema decupata.

Revolutionarii s-au oprit apoi in fata Operei din Timisoara, unde liderii lor au tinut discursuri.

"Idealurile revolutiei au fost calcate in picioare de Traian Basescu si de premierul Emil Boc. De la Timisoara a inceput, in 1989, revolutia care l-a dat jos pe Ceausescu, de la Timisoara va incepe urmatoarea revolutie care il va da jos pe dictatorul Basescu. Basescu si Guvernul nu respecta Constitutia, care spune ca trebuie sa asiguri bunastarea poporului roman. Ei au taiat pensiile si ne-au adus in starea asta", a declarat unul dintre organizatorii marsului, Lorin Fortuna.

Potrivit organizatorilor, prin congresul care a avut loc la Timisoara si mitingul din centrul municipiului, revolutionarii doresc sa atraga atentia asupra faptului ca sunt numiti "impostori" de mass-media, iar revolutia este "confundata" cu o lovitura de stat.

"Este o actiune de raspuns la denigrarea care, pe canalele mass-media, incepe sa ia amploare si pe care revolutionarii nu o mai suporta. Este vorba in special de confundarea ideii de revolutie cu sintagma si a ideii de revolutionari cu impostori. Prin aceste actiuni nu incercam doar sa punctam aceasta problema, ci sa gasim si vinovatii si sa gasim, pe cat posibil, si niste solutii, in speranta ca ele vor fi intelese si transmise mai departe", a declarat Adrian Sanda, un alt organizator.

Participantii la miting au afirmat ca sunt de acord cu ridicarea indemnizatiilor de revolutionari pentru acele persoane care nu au participat efectiv la Revolutia din 1989, dar nu sunt de acord cu suspendarea beneficiilor pentru toti cei care au primit certificate de luptatori cu merite deosebite.

Mitingul a fost unul autorizat si s-a incheiat in jurul orei 17.00.