Peste 1.000 de turisti romani sunt blocati in statiunea turca Antalya, dupa ce agentia de turism Premium Holidays, de unde si-au cumparat vacantele, intampina dificultati din cauza problemelor financiare ale partenerului sau din Turcia, relateaza Mediafax. Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a afirmat ca va solutiona situatia pentru ca turistii aflati in Antalya sa se intoarca in Romania fara probleme.

Sorin Vaduvoiu, directorul executiv al Perfect Tours, care are in Turcia 100 de turisti cu pachete ale Premium Holidays, a declarat ca "sunt peste 1.000 de turisti romani blocati in Antalya si toti au probleme cu intoarcerea in tara, pentru ca agentia de turism Premium Holidays nu le-a putut pune la dispozitie un avion cu care sa se intoarca".

Vaduvoiu a spus ca, in ultimele zile, turistii au avut probleme si cu cazarea, dupa ce le-au fost cerute garantii suplimentare pentru a putea innopta in hoteluri. Potrivit acestuia, toti turistii care au ajuns in Turcia cu pachete Premium Holidays au probleme cu intoarcerea in tara.

"Mai avem 100 de turisti in Antalya si am reusit sa readucem in tara 16 dintre ei. Vor veni si ceilalti in doua zile. Am platit pentru toti inca odata serviciile de transport", a afirmat Vaduvoiu.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a anuntat sambata ca orarul mai multor curse charter pentru vacantele in Antalya ale turistilor romani ar putea fi perturbate in perioada urmatoare, ca urmare a dificultatilor pe care le intampina touroperatorul Premium Holidays din cauza problemelor financiare ale partenerului sau turc.

ANAT sustine ca a creat un comandament de urgenta la nivelul asociatiei, care monitorizeaza situatia plecarilor si a repatrierilor de pe aceasta destinatie,

"In cea mai mare parte, agentiile de turism ANAT din Romania au fost nevoite sa achite inca odata contravaloarea serviciilor de cazare catre hotelurile din Antalya, pentru ca vacantele turistilor romani sa nu fie afectate, ca urmare a neplatii serviciilor de catre touroperatorul turc", se arata intr-un comunicat al ANAT.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism precizeaza ca va solutiona situatia pentru ca turistii aflati in Antalya sa se intoarca in Romania fara probleme.

ANAT recomanda turistilor care au achizitionat vacante pe destinatia Turcia, cu plecari in perioada urmatoare, sa contacteze agentiile de turism, pentru reconfirmarea coordonatelor de vacanta proprii.