Prof. dr. Alexandru Pesamosca a fost inmormantat sambata, langa bisericuta din curtea Spitalului de copii ''Marie Curie'', potrivit dorintei sale si a membrilor familiei, transmite Agerpres. Sute de oameni au aplaudat in momentul in care sicriul cu trupul neinsufletit a fost coborat in pamant. Pesamosca a decedat miercuri seara in urma unui stop cardiac, la Spitalul "Marie Curie", la varsta de 81 de ani.

Alexandru PesamoscaFoto: Agerpres

La slujba au luat parte prieteni, medici, colegi si elevi ai profesorului Pesamosca, precum si fosti pacienti, unii dintre ei veniti de la sute de km distanta.

"Ingerul copiilor", asa cum era cunoscut profesorul Pesamosca, a fost inmormantat cu onoruri militare.

Trupul neinsufletit a fost depus joi la biserica din curtea Spitalului "Marie Curie" (fostul Budimex). El locuia de mai multi ani intr-o incapere din spital.

In urma cu doua luni, Pesamosca a fost internat la sectia Terapie Intensiva a Spitalului Floreasca in stare grava, avand o insuficienta respiratorie severa.

Potrivit unor surse medicale, prof. Pesamosca isi dorea sa fie inmormantat langa biserica din curtea Spitalului "Marie Curie".

Medicul Alexandru Pesamosca (supranumit "tata Pesi" de copii) se numara printre marile nume din istoria chirurgiei romanesti, rezolvand un urias numar de cazuri in chirurgia plastica pediatrica (fara sa fie chirurg plastic), inclusiv in domeniul malformatiilor congenitale ale copilului, indiferent de tipul malformatiei. Cazurile operate de el au fost rezolvate definitiv, fara sechele.

Pesamosca a operat peste 50.000 de copii.