Un sofer ce avea permisul auto suspendat pentru depasirea vitezei legale a fost prins de politisti pe Autostrada Soarelui, in timp ce conducea un autoturism BMW cu 236 de kilometri la ora, informeaza Mediafax. Politistii i-au intocmit dosar penal soferului.

Agentul-sef Adrian Cristea de la Politia Autostrazi a declarat ca, dupa inregistrarea pe aparatul radar a vitezei autoturismului, politistii au plecat in urmarirea masinii, reusind sa-l ajunga si sa-l blocheze dupa cinci kilometri.

Politistii au descoperit ca soferul avea permisul suspendat de o luna de zile, tot pentru depasirea vitezei legale. Pe numele barbatului a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat.

Cristea a spus ca "este un record de viteza, inregistrat de un autoturism foarte puternic, care a fost inregistrat cu 236 de kilometri la ora, iar soferul a fost imediat oprit si tras pe dreapta, iar cand i s-au cerut actele s-a constatat ca are permisul de conducere suspendat. Deci autoturismul cu care am fost dotati (n.red. un Lotus Evora S), considerat una dintre cele mai rapide masini de serie din lume, isi dovedeste eficienta".

In ultima perioada, pe drumurile din Romania au fost inregistrati mai multi vitezomani.

Joia trecuta, fiul unui om de afaceri a fost inregistrat de aparatele radar in timp ce conducea pe Bulevardul Brancoveanu din Bucuresti cu 185 de km/h, cea mai mare viteza inregistrata vreodata de radarele politiei pe strazile din Capitala.

In urma cu doua saptamani, un sofer bucurestean a fost surprins conducand cu 214 kilometri la ora pe A2 Bucuresti-Cernavoda.

Recordul absolut de viteza ce era inregistrat pana in acest moment pe autostrazile din Romania, in acest an, era de 229 de kilometri la ora pe A2. Pe autostrada Bucuresti - Pitesti, recordul este de 225 de kilometri la ora inregistrat in 30 iunie, cand politistii au surprins un barbat aflat la volanul unui autoturism BMW inmatriculat in Bucuresti ce depasise cu mult viteza maxima legala admisa.

Raspunzand unor informatii aparute in ultima vreme, legate de posibila aplicare a unor sanctiuni contraventionale pentru vitezomani in functie de venituri, comisarul sef Toma Paul a declarat intr-o intalnire online cu cititorii HotNews.ro: "Politia Rutiera nu a lansat o asemenea propunere de aplicare diferentiata a sanctiunii contraventionale in functie de venituri sau valoarea autovehiculului condus si nici referitor la confiscarea autovehiculului".