Plafonare, regularizare, prețuri, piață, contracte, autocitirea indexului, furnizori, distribuitori, producători, ANRE. Aproape nu este zi în care să nu auzi în mod repetat, la televizor, la radio sau în presă, aceste expresii care au legătură directă cu tine, în calitate de consumator de gaze și electricitate. Fapt dovedit, energia este un domeniu dinamic, în care lucrurile se schimbă cu rapiditate, ceea ce poate da naștere la confuzie, neclarități și chiar nesiguranță.

“Stația de energie E.ON” este o platformă educativă pentru consumatori Foto: E.ON România

De aceea, noi, cei de la E.ON, am decis să facem un nou pas către tine, şi anume, să te ajutăm să te familiarizezi cu universul energiei, prin intermediul informaţiilor reunite în platforma online Stația de energie E.ON” (www.eon.ro/statie-energie). Această platformă aduce într-un singur loc informaţiile esenţiale din piaţa energiei, și are ca obiectiv explicarea, într-un limbaj simplu şi accesibil, a tuturor termenilor și situațiilor cu care tu te confrunți astfel încât să te poți orienta corect pe piaţa energiei, luând cele mai potrivite decizii, în concordanță cu nevoile tale.

Stația de energie E.ON” este o platformă educativă pentru consumatori şi are la bază nevoia de informare a acestora cu privire la teme de interes legate de prețuri, eficiența energetică, surse verzi de energie și multe altele.

De ce au crescut prețurile la energie, cum și de ce sunt plafonate, cum poți deveni prosumator, dar și cum poți face economii reale pentru a avea facturi mai mici? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care își găsesc răspuns în „Stația de energie E.ON” prin articole dedicate.

Pentru a face totul mai uşor de înţeles, platforma a fost construită pe trei secţiuni: Ghid de consum (care conţine informaţii privind măsurile ce pot fi luate de clienţi pentru a eficientiza consumul de energie, fără a reduce confortul), Ghid de prețuri (care va detalia aspectele legate de modul de formare a preţurilor, de facturi şi de modul de facturare) și Ghid de energie (unde cei interesați vor găsi noutăţile din piaţa energiei, prevederi legislative, dar şi modul în care se reflectă diferite influenţe externe şi interne asupra pieţei de energie și, implicit, asupra facturilor).

Stația de energie E.ON” va aborda cele trei secţiuni prin intermediul unui conținut original, generat de E.ON, și prezentat într-o formă simplă, pe înţelesul tuturor. Fiecare dintre cei care accesează platforma pot contribui la dezvoltarea acesteia, care se va baza în continuare pe baza feedback-ului primit de la clienți, dar și a rezultatelor cercetărilor de piață. Așadar, te invităm să te alături comunității noastre de energi-știutori!

Articol susținut de E.ON