Proiectul gazoductului Nabucco ramane prioritar pentru Romania, insa Bucurestiul va analiza cu interes orice alta initiativa care ar putea contribui la securitatea energetica a tarii si a Uniunii Europene, a declarat miercuri premierul Emil Boc, la plecarea spre Budapesta, unde participa la o reuniune pe tema securitatii energetice:

  • "Proiectul Nabucco reprezinta prioritatea noastra in domeniul gazelor naturale, insa vom analiza cu interes orice initiativa care va putea contribui la securitatea energetica a Romaniei si Uniunii Europene", a afirmat primul ministru, citat de Agerpres.

Premierul Emil Boc se afla, miercuri si joi, intr-o vizita in Ungaria, la invitatia omologului sau ungar, Gordon Bajnai.

La Budapesta, primul-ministru va participa la lucrarile Summitului tarilor de la Visegrad privind Securitatea Energetica si la Summitul Dunarii, dar va avea si intrevederi cu presedintele Republicii Ungare, Laszlo Solyom, cu liderul principalului partid de opozitie FIDESZ, Viktor Orban, precum si cu primul-ministru al Serbiei, Mirko Cvetkovic.

Principalele teme care vor fi analizate la summit vizeaza furnizarea si tranzitul gazelor naturale si petrolului, mecanismul de raspuns al Uniunii Europene, interconectarile in domeniul energiei electrice si gazelor naturale, a mentionat Boc.

Dupa reuniunile de la Budapesta, Emil Boc va efectua, in zilele de 25 si 26 februarie, o vizita oficiala in Bulgaria, la invitatia omologului sau Boiko Borisov.