Directorul general adjunct al Elcen s-a arătat pesimist cu privire la gradul de confort termic al bucureștenilor în această iarnă. El a numit "cârpeli" investițiile care au fost făcute până acum și și-a exprimat speranța că vom reuși să trecem iarna cu bine.

Calorifer receFoto: Hotnews

"Elcen București vine după o insolvență de 6 ani, în care provocarea maximă a fost de a menține un nivel tehnic care să asigure continuitatea în funcționare și să funcționăm în limitele impuse de mediu. În acest sezon o să avem în plus 400 Gcal și anume 4 cazane de apă fierbinte în centralele noastre. A fost o mare provocare, pentru că nu am avut acces la finanțare în perioada de insolvență", a spus Adrian Tudora, în conferința "Investim și acționăm responsabil în energie", organizat de InvesTenergy.

"Provocarea cea mai mare începe de acum încolo. Este nevoie de înlocuirea tuturor capacităților, mai puțin la CET Vest unde avem o centrală modernă în cogenerare de înaltă eficiență în ciclu combinat, în schimb în celelalte centrale va trebui să schimbăm toate echipamentele și toate instalațiile cu unele noi, moderne", a continuat Tudora.

El a precizat că va fi nevoie de sume foarte mari, pe care compania ar urma să le atragă din finanțări nerambursabile.

"Eu sper să trecem iarna această cu bine. Din păcate investițiile pe care le-am făcut, sunt dur, dar aș putea spune că sunt cârpeli, astfel încât să putem continua activitatea Elcen și să menținem cât de cât un nivel ridicat de confort și în casele din București și să avem și un aport la sistemul energetic național", a adăugat reprezentantul Elcen.