De o singură ediție Electric Castle a fost nevoie ca mii de oameni să dorească să revină la Bonțida în fiecare an. O ofertă muzicală cu artiștii preferați, dar și surprize plăcute, apusurile de neuitat văzute în timpul unul concert la mainstage, atmosfera de „tabără” din camping, toate se împletesc într-o experiență pe care o aștepți cu nerăbdare la finare final de iulie. Motivele pentru care se reîntorc sunt la fel de diverse ca oamenii care se bucură de festival.

Electric Castel MoodFoto: Electric Castle

„Am multe amintiri frumoase, de la experiența de festival în natură care e cea mai bună, la distracțiile cu cei apropiați, oameni noi, party-uri, artiști pe care îi iubesc, camping, food&craft beers, totul se completează perfect!”, spune Laurențiu Bănescu, antreprenor, care nu a ratat decât o singură ediție EC, din cele opt care au avut loc deja, plus ediția specială din 2021. Pentru el, festivalul e despre prieteni și ”timp în soare și natură, muzică, mâncare bună și beri artizanale”.

Cristian Manafu, antreprenor, trainer si consultant Social Media, a ajuns o singură dată la Bonțida, chiar anul trecut, dar și-a propus să facă o tradiție din asta. „Vii cu o gașcă, știi că mai sunt și alți cunoscuți prin zonă, dar nu îți imaginezi că vei întâlni mulți oameni faini. Pe unii îi ai în agenda telefonului și sunt la un speed-dial depărtare. Pe alții îi treci atunci în grupul ăla fain de WhatsApp, în care vă promiteți cu toții, la final de festival, că vă veți revedea la anul”.

Muzica pe care o descoperi la Electric Castle

Horia Ene, arhitect, a venit special pentru muzica rock și a descoperit la Electric Castle trupele Coma, Dordeduh, Camo & Krooked. De atunci, ele nu mai lipsesc din playlistul lui.

Prima seară cu Damian Marley pe Main Stage, în 2018, a fost prima experiență la castel pentru Victor Arvunescu, jurnalist: „E plăcută amintirea asta pentru că am prins și celebra ploaie de Bonțida încă din prima mea zi și prima seară acolo. Damian își cânta piesele pe Main, cerul turna și turna fără oprire o ploaie măruntă dar sâcâitoare, însă, ce să vezi? Nimeni nu pleca de la Main. Din față până în spate oamenii au stat și au cântat odată cu artistul. Echipați, desigur, cu cizme și pelerine. Asta m-a impresionat tare mult și mi-a dat vibe-ul ăla specific Electric. Nimeni nu pleacă, chit că plouă, chit că e soare, word”.

Desigur ai parte de 5 zile de deconectare, primești energie bună și un alt mindset „New York State of Mind”? Mai degrabă „Bonțida State of Mind”!, subliniază Cristi Manafu.

Transport până la festival

Tren, avion sau mașina proprie? Când vine vorba de drumul până la festival părerile sunt împărțite însă un singur lucru e cert: distracția! Sumarizând preferințele celor opt intervievați EC aflăm că pentru o gașcă mare și veselă de prieteni cel mai potrivit ar fi trenul, pentru că atunci când te iei la povești timpul trece rapid. Dacă ești deja cu capul în nori și vrei să ajungi rapid la festival, îți poți rezerva un drum cu avionul, iar dacă vrei să iei prietenii cu tine, cortul și să te plimbi mai mult, vei alege în mod sigur mașina. „Drumul e lung până la Bonțida, dar merită fiecare kilometru, fiecare litru de benzină și fiecare efort implicat.” este părerea lui Victor Arvunescu.

2,3,4 sau poate toate edițiile, nu contează la câte ai fost, fanii EC ne garantează că după prima sigur o să te întorci și de ce nu, poate deveni festivalul pe care îl aștepți cel mai mult vara.

Parteneriat media