Mama copilului de la Școala „Nicolae Titulescu” din București care ar fi fost violat de două ori de colegi în toaleta unității de învățământ acuză conducerea școlii că nu a sunat la Poliție și că, mai mult, i-ar fi reproșat că nu a sesizat violul imediat, ci abia în 10 iunie, când era vacanță.

Masina de politie Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Acest caz șocant a fost prezentat de Antena 3, iar luni zeci de părinți au protestat în fața școlii, unde au mers și secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion și inspectorul general școlar al Capitalei.

Cei doi spun că nu au fost sesizați de către conducerea școlii în acest caz și că au aflat abia acum, în urma informațiilor apărute în presă.

  • „Ministerul ar fi trebuit să fie sesizat. Neavând informații de aici, aflăm de la dumneavoastră”, a spus secretarul de stat în Ministerul Educației.

La rândul său, inspectorul școlar general Vlad Drinceanu a spus că s-a autosesizat în urma primelor informații apărute în presă, vineri, și că instituția a fost sesizată oficial de către conducerea școlii abia luni dimineață, în jurul orei 09.00.

Mama copilului violat, declarații cutremurătoare

Băiețul are acum 10 ani, iar prima dată ar fi fost violat în toaleta școlii în urmă cu doi ani, presupusul agresor având atunci 11 ani.

Mama băiatului violat a povestit luni cum a aflat de agresiune, acuzând că directoarea școlii nu a luat nicio măsură atunci când a sesizat-o.

  • „În anul 2022, copilul meu a fost abuzat în toaleta școlii. Noi am aflat prea târziu.
  • Într-o joi seară am văzut comportamentul copilului, am sunat-o pe psiholoaga copilului.
  • Am aflat totul prin joacă, ne-a povestit cum băiatul s-a dus după școală, înainte de after school, la toaletă și a intrat peste el un băiețel, i-a zis să tacă din gură. Restul vă închipuiți ce s-a făcut.
  • A doua zi am venit la doamna directoare și i-am zis și dânsa a zis că e data de 10 iunie și că e vacanță și că de ce nu am venit imediat.
  • Noi am aflat la trei săptămâni după ce s-a întâmplat. M-am dus la Poliție.
  • Doamna directoare nu a sunat poliția. Noi am sunat poliția de acasă.
  • Doamna directoare, când am venit în septembrie să cer o hârtie dacă s-a făcut o anchetă, dânsa mi-a zis că nu s-a făcut o anchetă. Agresorul este clasa a opta. Copilul meu e clasa a doua acum”, a declarat mama copilului agresat, conform imaginilor difuzate de Digi 24.

Pentru primul caz de viol, din 2022, a fost deschis un dosar penal. Potrivit unor surse din poliție, copilul - care atunci avea 8 ani și ar fi fost violat în baia școlii - a fost dus la INML, iar o plângere a fost depusă la secția 4 de Poliție. Dosarul s-a clasat atunci deoarece elevul acuzat de viol ar fi fost prea mic pentru a fi tras la răspundere, el având 11 ani. Alt dosar penal a fost deschis în decembrie 2023, după ce același băiat ar fi fost violat, dar de către alt elev, potrivit acelorași surse.