Cele trei directoare ale Colegiul german Goethe și-au prezentat din nou demisiile către Inspectoratul Școlar Municipal București (ISMB), după ce în luna ianuarie renunțaseră la demisii în urma unor verificări pe care Coropul de Control al Ministerului Educației le desfășura în instituția de învățământ.

Colegiul German Goethe Foto: Inquam Photos / George Călin

Demisia celor trei directoare, Rodica Ilinca, Maria Lipan-Weber și Beatrice Herbert, a fost confirmată, pentru HotNews.ro, de către reprezentanții ISMB.

Informația despre demisia celor trei directoare a fost publicată inițial de educatieprivata.ro.

Decizia de a-și prezenta din nou demisiile ar fi venit după ce Corpul de Control a prezentat concluziile verificărilor desfășurate la Colegiul Goethe.

Printre propunerile Corpului de Control se numără, conform documentului citat de educatieprivata.ro:

  • cercetarea disciplinară a unui cadru didactic titular după ce ar fi făcut meditații cu elevii de la clasă;
  • cercetare disciplinară a secretarului Consiliului de Administrație al Colegiului German „Goethe” din București;
  • aplicarea măsurii de cercetare disciplinară a directorului Colegiului German „Goethe” din București;
  • efectuarea unei inspecții scolare generale

Concluziile Corpului de Control pot fi citite în integralitate pe educatieprivata.ro.

Cele trei directoare își anunțaseră demisia și în ianuarie

Într-un comunicat de presă transmis pe 18 ianuarie, personalul Colegiului transmiteau că își exprima „indignarea” față de „maniera discreţionară si neprincipială a membrilor Corpului de Control al Ministerului Educației”, care se aflau în control în instituția de învățământ.

  • „Subsemnații, cadre didactice (români și germani) și membri ai personalului didactic auxiliar și nedidactic din Colegiul German Goethe, ne vedem nevoiți să anunțăm declanșarea unui protest, începând cu data de 18 ianuarie 2024, prin care ne exprimăm indignarea față de maniera discreţionară si neprincipială a membrilor Corpului de Control al Ministerului Educației, care desfășoară, din data de 15 ianuarie 2024, un control în unitatea noastră.
  • Manifestarea unei atitudini umilitoare față de toți colegii noștri interogați în cadrul controlului a condus la depunerea demisiei în bloc a celor trei directori ai Colegiului, ca formă de protest și de amendare față de comportamentul celor menționați”, conform comunicatului.

La vremea respectivă, cele trei directoare au renunțat ulterior la demisii. Nu este clar pentru moment motivul demisiilor anunțate astăzi.

Citește și: