Bing! Bing! Mesaj nou pe grupul de whatsapp de la grădiniță. „Vine 8 martie. Procedăm la fel ca în anii trecuți cu cadoul educatoarelor?”, ne întreabă o mămică. „Da. 100 e ok?” Un altfel de mesaj cere replici, iar fiecare are părerea lui. „Strângem 2.700 de lei? Pot să întreb ce facem cu atâția bani? Sunt totuși doar două doamne, două îngrijitoare și profa de engleză!” „Fiecare să dea cât vrea și cât poate. Oricum nu dau toți. ”

CadouFoto: Shutterstock

Și-uite așa s-a pornit un tăvălug ce m-a făcut să închid toate notificările de la grup. Știam deja că urmează să se discute la nesfârșit despre sumă și că până la urmă vor câștiga cei care au propus suma mai mare. Am mai jucat în filmul ăsta. De fapt, o fac de mai bine de 7 ani, de când primul meu copil a intrat la grădiniță.

Nu am fost niciodată împotriva ideii. Mi se pare frumos să le oferim doamnelor o mică atenție de 8 martie, un simbol al faptului că ne gândim la ele. De fiecare dată m-au enervat însă discuțiile legate de sumă, inflexibilitatea cu care se hotărăște aceasta fără a le da posibilitatea celor care nu au de unde scoate banii să pună cât pot. Mai ales, că nu se face diferența între „a putea” și „a vrea”. Dacă suma propusă este decentă, spun „de acord” și merg mai departe. Pun banii într-un plic pe care scriu numele copilului și plicul în dulăpiorul copilului a cărui mamă se ocupă de strânsul banilor.

Când părinții nu cad la pace

Într-un an n-am căzut la pace. Cineva propunea o sumă care după părerea mea era mare. Au mai sărit și alții în sprijinul meu. Cred că și-au dat repede seama că nu au sorți de izbândă și s-au declarat învinși.

Eu susțineam să pună fiecare cât poate, de la alte tastaturi mi se răspundea că doamna e numai una și merită. Și stă cu copiii. Și are grijă de ei. Fără să contest aceste merite, mi-am susținut punctul de vedere. Pentru ce face în calitate de educatoare este plătită. Noi doar vrem să-i dăm o atenție să știe că ne este dragă. Probabil că atunci am avut ceva timp liber și mai multă răbdare decât de obicei că m-am implicat în discuții mai mult decât a fost cazul.

CITEȘTE CONTINUAREA PE TOTULDESPREMAME.RO