Elevul de 15 ani care a dat cu spray lacrimogen pe holul Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” din Capitală riscă să fie sancționat de Consiliul Profesoral cu scăderea notei la purtare la 2. Și colegii săi care au fost implicați în incident riscă aceeași sancțiune. Momentan, incidentul este încă analizat și se fac propuneri cu privire la modul în care elevii pot fi sancționați.

Liceul Tehnic Dimitrie LeonidaFoto: Inquam Photos / George Călin

Elevul de 15 ani a fost plasat încă de marți, ziua incidentului, sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Reamintim că, în urma evenimentului, 25 de elevi au ajuns la spital, după ce 33 au fost evaluați medical.

O decizie clară cu privire la sancționarea elevilor va fi luată abia după vacanța de schi (programată pentru școlile bucureștene între 19 și 25 februarie). Așadar, începând cu data de 26 februarie, de când elevii și profesorii din București se vor întoarce din vacanță, se va lua o decizie finală cu privire la acest caz, conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Municipal București (ISMB).

Poliția a deschis dosar penal în cazul elevului care a dat cu spray lacrimogen pe holul școlii

Un spray lacrimogen a fost folosit, marţi, în incinta Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” din Bucureşti, de un adolescent de 15 ani. 25 de elevi au fost transportaţi la spital, în total 33 fiind evaluaţi de către cadrele medicale. Cercetările au fost preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, care va stabili împrejurările în care elevul a folosit spray-ul în exteriorul unităţii, dar şi la intrare.

Poliţia Capitalei a anunţat că a fost întocmit dosar penal, din oficiu, pentru săvârşirea infracţiunilor de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase” şi „lovire sau alte violenţe”.

Tatăl elevului de 15 ani care a folosit spray-ul lacrimogen în şcoală susţine că fiul său era victimă a bullying-ului şi că acesta a folosit sprayul pentru a se apăra într-un moment în care ar fi fost atacat de 20 de colegi.

Citește și: