​Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) a sancționat Universitatea din București (UB) cu 8.000 de lei în urma unui control efectuat luni, în a doua parte a zilei. Pentru căminul B din Grozăvești nu există contract pentru servicii de dezinsecție și deratizare, a transmis, pentru HotNews.ro, șefa DSP București.

Ploșnițe în Căminul B din Grozăvești Foto: HotNews.ro

DSP București s-a autosesizat și a mers în control la Căminul B din Grozăvești după ce HotNews.ro a publicat mărturii ale studenților cazați în cămin despre o posibilă invazie de ploșnițe.

  • „Căminul studențesc B - Universitatea București nu deține contract de prestări servicii DDD. Procedura de licitație a fost demarată înaintea începerii anului universitar 2023-2024, însă datorită viciilor invocate de participanți și acționării în instanță nu a fost finalizată încheierea contractului.
  • Ultimele operațiuni dezinsecție/deratizare au fost efectuate în lunile iunie, iulie 2023. Contractul cu societatea care va presta servicii DDD va fi încheiat în cursul acestei săptămâni.
  • A fost aplicată o amendă în valoare de 8000 lei”, ne-a transmis șefa DSP București, Cristina Pelin.

Totodată, reprezentanții căminului trebuie să instaleze, în termen de 48 de ore, două mașini de spălat noi.

  • „În 24 de ore va informată DSPMB (după consultarea cu prestatorul DDD), termenul în care se pot efectua/finaliza operațiunile de dezinsecție și deratizare.
  • În ceea ce privește mașinile de spălat, în termen de 48 ore se vor monta 2 mașini de spălat noi.
  • DSPMB va urmări termenele de remediere”, se mai arată în informarea autorităților.

Citește mai multe detalii despre subiect aici: