De ce copiii din ziua de azi sunt altfel decât părinții sau bunicii lor când erau copii? Ce nevoi au copiii noștri în lumea în care trăiesc? O privire asupra generațiilor, a ceea ce le-a influențat viața părinților noștri și modul în care acestea ne afectează felul în care ne creștem copiii.

GenerațiiFoto: Shutterstock

Expresii de genul „Pe vremea mea…“ ori „Copiii din ziua de azi…“ îți sunt cunoscute. Le-ai auzit, poate le-ai și folosit. Arată că există diferențe între cum am fost noi crescuți și cum ne creștem azi copiii. Aceste diferențe sunt adeseori numite drept „conflictul dintre generații“. Împreună cu un sociolog și un psiholog, vom încerca să înțelegem ce nevoi au copiii din ziua de azi și ce ar trebui să schimbăm în felul nostru de a-i crește.

Parentingul este un concept interesant – unul dintre puținele lucruri care poate fi atât de universal, dar atât de variat în același timp. Nu există manual și nicio rețetă perfectă pentru a fi părinte. Dorința comună a tuturor părinților este de a crește copii sănătoși și fericiți. Însă chiar dacă intenția este aceeași, metoda de a ajunge acolo variază în mare măsură de la o generație la alta, a educației și a altor factori care pot influența. Să aruncăm o privire la modul în care anumite stiluri de parenting au evoluat de-a lungul generațiilor pentru a înțelege de ce am fost crescuți altfel. Și, mai ales, cum ne creștem noi, părinții de acum, copiii.

CITEȘTE CONTINUAREA PE TOTUL DESPRE MAME