Premierul Marcel Ciolacu are un nou consilier onorific pe educație și cercetare - Horia Iovu, profesor la Universitatea Politehnica din București. El a făcut parte din Consiliul Național de Etică la momentul la care instituția a susținut că nu se poate aprecia că Victor Ponta, premierul de atunci, a plagiat în lucrarea sa de doctorat, scrie Edupedu.ro.

Marcel Ciolacu, în Parlament Foto: Inquam Photos / George Calin

Conform deciziei de numire publicate joi în Monitorul Oficial, Horia Iovu - profesor specializat în domeniul chimiei și al științei materialelor la Universitatea Politehnica - nu va fi plătit pentru această funcție. Horia Iovu este doctor în chimia și tehnologia polimerilor, obținută la Facultatea de Chimie Industrială, Universitatea Politehnica din Bucureşti, conform CV-ului său.

Între 2018-2020, el a fost vicepreședinte al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). În noiembrie 2018, Edupedu.ro scria, citându-l pe Horia Iovu în calitate de președinte interimar al CNATDCU, despre dorința de atunci a acestei instituții de a acorda o amnistie pentru plagiate în doctoratele “vechi” – doctoratele obținute cu mai mult de 10 sau de 20 de ani înainte, pentru care să nu se mai facă verificări de plagiat.

Pe vremea când era membru al Consiliului Național de Etică, în urmă cu 10 ani, instituția a transmis, în legătură cu acuzațiile de plagiat din teza de doctorat al lui Victor Ponta, că „nu se poate aprecia” dacă fostul premier plagiase sau nu, scrie Edupedu.ro.