Introducerea testării antidrog în școli poate fi o variantă, în condițiile în care există tot mai multe semnale că sunt elevi care consumă substanţe interzise, a declarat marți președintele Klaus Iohannis, răspunzând unei întrebări.

Testare pentru consum de droguriFoto: Keng Po Leung | Dreamstime.com

El a făcut aceste declarații la Spitalul Floreasca, unde a mers, la trei zile de la tragedie de la Crevedia, să îi viziteze pe pompierii răniți în explozii.

Răspunzând întrebării unui jurnalist despre varianta introducerii testării antidrog în școli, Klaus Iohannis a spus că „este un fapt foarte îngrijorător că avem tot mai multe semnale că sunt elevi care consumă substanţe interzise”.

  • „Şi atunci, este o variantă să se încerce introducerea de teste, sigur, cu acceptul părinţilor şi aşa mai departe.
  • Nu putem să stăm şi să observăm fenomenul şi să nu facem nimic. Ceva trebuie găsit, în sensul şi să educăm pentru a preveni consumul de droguri, dar şi să fim mai fermi şi să detectăm pe cei care nu înţeleg cu bineţe”, a mai spus şeful statului.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat luni că este analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli, în cazul în care „manifestă vizibil comportament caracteristic consumului de droguri”. El a făcut aceste declarații luni seară, când a prezentat concluziile Corpului de control în cazul accidentului de la 2 Mai, unde un băiat de 19 ani, care conducea drogat, a ucis cu mașina doi tineri. (Foto: Dreamstime.com)