O profesoară de la Colegiul Naţional Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei a fost înregistrată în timp ce afirma în faţa elevilor că Ligia Deca, ministrul Educaţiei, „este imbecilă și analfabetă”, scrie News.ro, citând Ziarul de Maramureş.

Elevă la școalăFoto: Inquam Photos / George Călin

Potrivit publicației locale, profesoara Francesa Pok de la Colegiul Naţional Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei ar fi fost înregistrată după finalizarea grevei din învăţământ, în timp ce le spune elevilor: „Potrivit imbecilei de ministră pe care o avem, este imbecilă, este analfabetă ministra pe care o avem. Avem un ministru al Educaţiei care în viaţa ei nu a predat o oră. Şi este ministrul Educaţiei. Mă împuşc”.

Ziarul de Maramureş mai scrie că părinţii au făcut mai multe plângeri la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş în legătură cu comportamentul pe care profesoara Francesa Pok l-ar avea faţă de elevi.

Şeful ISJ Maramureş, Mihai Pop, a declarat pentru Ziarul de Maramureş că a cerut să fie luate măsuri în acest caz deoarece problemele cu comportamentul profesoarei respective sunt de cinci ani.

Solicitată să comenteze situaţia, profesoara a afirmat: „Nu am nimic de declarat. Este o anchetă în derulare”.