Lumea afacerilor de astăzi este în continuă schimbare și necesită lideri puternici, capabili să gestioneze complexitatea și să se adapteze rapid la noi provocări. A fi un bun lider nu este doar despre abilitățile și experiența personală, ci și despre educație și dezvoltare continuă.

Academia de Studii Economice din BucureștiFoto: Academia de Studii Economice din Bucureşti

Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE: „În anul în care sărbătoreşte 110 ani de la înfiinţarea prin Decret Regal la 6 aprilie 1913, timp în care a dobândit un real prestigiu naţional şi internaţional devenind un pol regional de educaţie şi de cercetare ştiinţifică avansată în domeniul ştiinţelor economice, administrative, juridice şi socioumane la nivelul Europei Centrale şi de Sud-Est, Academia de Studii Economice din Bucureşti continuă eforturile depuse constant pentru a oferi programe de studii şi de cercetare care să ofere soluţii inovative şi eficiente pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii, în contextul exigenţelor unei economii globale. Acreditarea AMBA a programelor de masterat de tip MBA, organizate de ASE prin facultatea Bucharest Business School, reprezintă cel mai înalt standard în învăţământul universitar de afaceri. Criteriile sale riguroase de evaluare garantează că numai programele de cel mai înalt calibru, care demonstrează cele mai bune standarde în ceea ce priveşte predarea, programul de studii şi interacţiunea cu studenţii, obţin această prestigioasă acreditare.”

Vasile Strat, decan al Bucharest Business School: “A fi un bun lider înseamnă să deții un set distinct de abilități, calități și comportamente care te diferențiază și te ajută să îți motivezi și să îți ghidezi echipa către succes. Trăsăturile cheie ale unui bun lider presupun:

  • Viziune și direcție clară: Un lider trebuie să aibă o viziune clară și o direcție bine definită pentru organizație sau echipă. El trebuie să poată articula această viziune și să inspire și să mobilizeze oamenii în jurul ei.
  • Integritate și etică: Un lider bun acționează cu integritate și etică, fiind un model de conduită pentru ceilalți. El își respectă angajamentele, se conformează valorilor și normelor morale și ia decizii corecte și responsabile.
  • Comunicare eficientă: Abilitatea de a comunica în mod clar, deschis și eficient este esențială pentru un lider. El trebuie să fie capabil să transmită mesaje și informații într-un mod care să fie ușor de înțeles și să își asculte și să își înțeleagă echipa.
  • Inspirație și motivație: Un lider este capabil să inspire și să motiveze OAMENII din jurul său. Prin exemplul personal, prin comunicare empatică și prin recunoașterea și aprecierea eforturilor individuale, el stimulează colegii să-și atingă potențialul maxim și să își depășească limitele.
  • Abilități de luare a deciziilor: Un lider trebuie să fie capabil să ia decizii în mod eficient și responsabil, ținând cont de informațiile disponibile, de consecințele și de impactul acestor decizii asupra organizației și a membrilor echipei.”

În acest sens, Academia de Studii Eonomice din București (ASE) prin Bucharest Business School (BBS) oferă programul de MBA INDE, în colaborare cu Conservatoire National des Arts et Métiers (CNAM), Paris, care se dovedește a fi o cale sigură către excelență în lidership și afaceri. Mai mult decât atât, de curând, ASE a obținut acreditarea internațională AMBA (Association of MBAs), recunoscând astfel calitatea și relevanța sa în contextul global. AMBA este cea mai importantă autoritate mondială în domeniul educație post-universitare în afaceri. Acreditarea AMBA aduce la un loc o rețea globală de top de doar 300 de școli de business care oferă cel mai înalt standard în domeniul educației dedicate managerilor, profesioniștilor și antreprenorilor. ASE prin programele de la Bucharest Business School intră astfel în topul școlilor de business la nivel gobal, acreditarea fiind încă o dovadă a preocupării permanente a școlii pentru o educație de calitate pentru profesioniști, manageri antreprenori și lideri, în România.

De ce un MBA cu dublă diplomă?

Ramona Igreț, prodecan al Bucharest Business School: “Programul de MBA INDE oferit de ASE la Bucharest Business School joacă un rol esențial în construirea unei fundații solide pentru a deveni un lider de succes, atât la nivel național, cât și internațional. Cursurile și materialele de studiu sunt elaborate în mod strategic pentru a acoperi o gamă largă de subiecte esențiale, precum strategie, management, marketing, finanțe, contabilitate și leadership. Această abordare completă permite participanților să dobândească o înțelegere profundă a aspectelor-cheie ale mediului de afaceri și să dezvolte abilitățile necesare pentru a aborda provocările complexe cu încredere. Modulele Expand your horizons au menirea de a-i expune pe participanți la ultimele tendințe din business, să încurajeze și să faciliteze dezvoltarea personală și profesională a participanților prin explorarea și extinderea orizonturilor lor în diferite domenii și perspective. Cursanții explorează domenii și subiecte noi, își dezvoltă gândirea critică, creativitatea și capacitatea de a inova.”

Programul de MBA INDE nu se limitează doar la abordări teoretice, ci pune un accent deosebit pe aplicarea practică a cunoștințelor în contextul real al afacerilor. Studenții au oportunitatea de a lucra la proiecte în echipă, de a aborda studii de caz relevante și de a beneficia de oportunități de învățare experiențială. Această abordare activă îi ajută să își dezvolte abilitățile de analiză, luare a deciziilor și rezolvare a problemelor, ceea ce este esențial în calitate de lider. Prin urmarea programului de MBA INDE, studenții sunt expuși la o varietate de situații și provocări din lumea reală, ceea ce îi pregătește să facă față cu succes provocărilor din mediul de afaceri actual.

Un alt aspect cheie al programului de MBA INDE este oportunitatea de a interacționa și colabora cu profesioniști și lideri din diverse domenii și medii culturale. Colaborarea cu CNAM Paris face ca mixul de profesioniști care predau la MBA INDE să aibă experiență în cel puțin două țări, România și Franța. Bucharest Business School oferă un mediu divers și multicultural, care facilitează dezvoltarea unei rețele puternice de contacte și schimbul de experiențe. Aceste conexiuni valoroase pot deschide noi oportunități de afaceri, pot facilita colaborarea și pot aduce perspective noi în dezvoltarea abilităților de leadership. În plus, acreditarea internațională AMBA conferă programului de MBA INDE o recunoaștere globală, ceea ce sporește prestigiul și relevanța acestuia în comunitatea de afaceri internațională.

Acum, Bucharest Business School derulează înscrierile pentru programul de MBA INDE, oferind astfel o oportunitate valoroasă profesioniștilor, managerilor aflați la început de drum și antreprenorilor să-și dezvolte abilitățile de leadership și să-și consolideze cunoștințele în domeniul afacerilor. Această perioadă de înscrieri este momentul ideal pentru cei care doresc să facă un pas semnificativ în cariera lor și să obțină competențe esențiale pentru a deveni mai competitivi în economia actuală. Pentru a aplica la programul de MBA INDE, candidații trebuie să îndeplinească anumite criterii, să parcurgă procesul de înscriere, conform informațiilor prezentate pe site-ul www.inde.ro, secțiunea Admission. Un interviu personal va fi, de asemenea, parte a procesului de selecție, pentru a evalua motivația, potențialul de leadership și compatibilitatea candidaților cu programul. De asemenea, candidații pot solicita oricând informații detaliate și o vizită în campus la adresa de e-mail: inde@ase.ro

Este important de menționat că locurile în programul de MBA INDE sunt limitate, deoarece Bucharest Business School oferă o experiență personalizată într-un mediu de învățare interactiv și motivant. Astfel este important ca cei interesați să contacteze echipa Bucharest Business School la inde@ase.ro.

Foto: Vizita de studii studenții INDE MBA la Paris la partenerul le CNAM 2023

Laurențiu Idita, Project Manager & Acquisition Responsible, SBR Soletanche Bachy Fundatii SRLAm optat să mă înscriu în programul MBA - INDE din mai multe considerente motivate de potențialul de creștere personală și profesională, oportunitatea de specializare și dezvoltare a abilităților, avantajele de networking, și potențialul de avansare în carieră.. În primul rând, programul oferă o platformă pentru dezvoltare personală și profesională. Provocă indivizii să-și extindă capacitățile intelectuale și să cultive abilități de gândire critică, de rezolvare a problemelor și de conducere. În al doilea rând, programul oferă oportunități de specializare și îmbunătățire a abilităților. Programele MBA oferă o gamă largă de specializări, permițând studenților să se concentreze pe domenii de interes, cum ar fi finanțele, marketingul, antreprenoriatul și operațiunile. În plus, programul MBA oferă o rețea excelentă de relaționare. Oferă oportunități de interacțiune cu colegii, membrii facultății, profesioniștii din industrie și alumni, care pot deveni contacte valoroase de-a lungul carierei. În cele din urmă, urmărirea unui MBA poate deschide uși pentru avansarea carierei. Echipează indivizii cu cunoștințe esențiale de afaceri, abilități manageriale și o perspectivă mai largă asupra diferitelor aspecte ale lumii afacerilor.

Marian Pilescu, Proposal Manager - Western Europe, Honeywell: ”Un MBA atrage un grup divers de persoane talentate, cu background profesional diferit, care va facilita extinderea rețelei personale. De asemenea, ajuta la construirea unor abilități puternice de leadership și afaceri sau chiar în încercarea de a face o schimbare în carieră într-o altă industrie, deoarece oferă cunoștințe largi din diverse domenii”.

​Articol susținut de Bucharest Business School