Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare a fost modificat, Ministerul Educației anunțând că ordinul cu noile date a fost trimis la publicare în Monitorul Oficial. Amintim că vineri este a cincea zi de grevă generală în învățământ.

Sală de clasăFoto: © Chokniti | Dreamstime.com

Conform Ministerului Educației, în perioada 3 - 18 mai au fost depuse şi validate cererile de înscriere de către părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali, iar pentru următoarea perioadă au fost făcute modificări.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

Pentru prima etapă de înscriere în învățământul primar 2023 - 2024, în perioada 29 mai - 6 iunie 2023 vor avea loc:

  • procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;
  • repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere;
  • afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

Pentru a doua etapă de înscriere, în perioada 6 - 12 iunie vor avea loc:

  • depunerea, la unitatea de învățământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în etapa anterioară;
  • validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.
  • În perioada 13 - 19 iunie vor avea loc:
  • procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;
  • afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
  • În perioada 1 - 8 septembrie 2023 vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Modificările au fost făcute în contextul grevei din învățământ.

Potrivit calendarului iniţial, prima etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul 2023 - 2024 ar fi urmat să încheie în 31 mai, când ar fi trebuit afișate în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar numele candidaților înmatriculați și numărul de locuri rămase libere. Etapele pentru a doua sesiune de înscriere ar fi trebuit să înceapă în 5 iunie. (Foto: Dreamstime.com)