Profesori și elevi de la Colegiul Național Samuel von Brukenthal au venit de acasă pentru vizita lui Klaus Iohannis și a președintelui german Frank-Walter Steinmeier în această unitate școlară din Sibiu, scrie publicația locală Turnul Sfatului.

Klaus Iohannis, Frank-Walter Steinmeier, Carmen Iohannis și elevi ai acesteiaFoto: Captura News.ro
  • UPDATE 13:01 Înainte să meargă la Colegiul Brukhental, Klaus Iohannis s-a întâlnit și cu soția sa, Carmen, și cu câțiva dintre elevii ei de la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu. „Vedeți că până și greva are ceva avantaje”, le-a spus râzând președintele elevilor, făcând referire la faptul că au un program mai lejer. Carmen Iohannis este dirigintă la o clasă a IX-a la Colegiul Gheorghe Lazăr. Întrebată dacă susţine greva profesorilor, Carmen Iohannis a afirmat că nu face politică şi este acolo alături de elevii ei pentru a-i întâmpina pe cei doi preşedinţi.

Colegiul Național Samuel von Brukenthal se află în grevă, elevii nu merg la școală, însă o parte dintre profesori au fost de acord să vină de acasă, alături de copii, pentru întâlnirea cu cei doi șefi de stat, notează sursa citată.

„Fiica mea e acasă, nu se fac ore, școala e în grevă. Se știe că o clasă a fost chemată pentru a se întâlni cu cei doi președinți”, a spus pentru Turnul Sfatului părintele unei eleve care frevcentează Colegiul Național Brukenthal.

Una dintre catedrele de fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” este „rezervată”, începând cu anul 2000, de Klaus Iohannis, pe motivul „ocupare a unei funcții publice”.