Poliţiştii din Bacău anunţă că au emis ordonanţă de reţinere pe numele elevului de 15 ani care a fost filmat în timp ce îşi agresează colegii, în şcoală. El i-a lovit, umilit şi chiar băgat cu capul în vasul de toaleta pe unii dintre colegii săi, imaginile fiind postate pe Facebook de bunicul unuia dintre elevii care au asistat la scenele violente.

Elevi la examenul de evaluare nationalaFoto: AGERPRES

„În urma probatoriului administrat, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, a tânărului de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Totodată, facem precizarea că, atât poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară, cât şi cei ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii desfăşoară activităţi preventive în unităţile de învăţământ de pe raza întregului judeţ, pe tot parcursul anului şcolar, în vederea preîntâmpinării unor evenimente negative în rândul elevilor”; informează, joi dimineaţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu după ce jurnaliştii de la Ziarul de Bacău au scris că mai mulţi elevi ai Colegiului Dumitru Mangeron din Bacău i-au agresat pe doi dintre colegi, încadraţi în categoria celor cu cerinţe educaţionale specifice. Unul dintre agresori i-a lovit cu palmele peste faţă, i-au pus să stea în genunchi în faţa lui, să îi pupe mâna şi l-a băgat cu capul în vasul de toaletă pe unul dintre băieţii agresaţi.

Incidentul a avut loc, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, în 26 ianuarie şi nu a fost unul singular, agresorul fiind acuzat că anterior a mai dat dovadă de comportament neadecvat faţă de colegi, el fiind sancţionat cu scăderea notei la purtare şi avertisment.

Faptele tânărului bătăuş au devenit publice după ce bunicul unuia dintre elevi a postat filmarea cu agresiunea asupra celor doi elevi, pe Facebook.

(sursa: news.ro)