Ministerul Educaţiei anunţă că bilanţul participării loturilor olimpice de geografie (juniori şi seniori) la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie pentru Europa (EGeo) este de şapte medalii (patru medalii la juniori şi trei medalii la seniori).

​Şapte medalii obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Geografie pentru EuropaFoto: Ministerul Educatiei

Potrivit Ministerului Educaţiei, citat de News.ro, la juniori, s-au impus Andreea Şoie (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) & Vlad-Luca Orşa (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Constantin D. Loga” din Timişoara) - medalii de aur, Ianis Răzvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Piteşti) - medalie de argint şi Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a/Colegiul National „Gh. M. Murgoci” din Brăila) - medalie de bronz.

În competiţia seniorilor, Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi) a obţinut o medalie de aur, iar Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti) şi Andrei Ionescu (clasa a X-a Complexul Educaţional „Lauder-Reut” din Bucureşti) au luat medalii de bronz. Din echipa de seniori a făcut parte şi Matei Mirea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Loturile României au fost coordonate de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) şi Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare si Examinare) şi Sebastian Florescu (ISJ Argeş).

Ediţia din acest an s-a desfăşurat online, în perioada 24-30 iunie, şi la aceasta au participat 118 elevi din 11 ţări. Olimpicii români au susţinut probele la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărţi, punerea în relaţie a unor elemente geografice, calcul şi aplicabilitate în spaţiul geografic) şi o probă multimedia.