Două licee din Timișoara au decis să facă orele online din cauza frigului din clase, în contextul crizei furnizării căldurii care a afectat și spitalele. Este vorba de Colegiul „Henri Coandă” și Liceul de Arte Plastice, ambele cu probleme de infrastructură, relatează Timiș Online.

HotNews.roFoto: Hotnews

La „Henri Coandă” au fost chiar și 8 grade în clase. Astfel, peste 1200 de elevi vor face ore online până la rezolvarea situației.

UPDATE Alte șase unități de învățământ, printre care și două grădinițe, vor trece de miercuri la cursuri online, transmite News.ro.

Inspectorul şcolar adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar al judeţului Timiş, Cosmin Hogea, a declarat că, de la nivelul Inspectoratului, a fost solicitată o verificare a temperaturilor în toate unităţile de învăţământ din Timişoara.

„Am solicitat o verificare cu termometrul a situaţiei temperaturilor de la unităţile de învăţământ unde sunt semnale că sunt probleme cu agentul termic. Am fost contactat de şase directori şi în urma discuţiilor, ei au constituit Consiliu de Administraţie în fiecare unitate pentru a lua decizia trecerii în online”, a declarat Hogea.

Cele şase unităţi de învăţământ din Timişoara care vor trece de miercuri în online sunt: Liceul Teoretic G. Moisil (clasele de gimnaziu şi liceu), Liceul Auto, Liceul Alimentar, Liceul Tehnologic Azur, Grădiniţa PP33 şi Grădiniţa PP14. La acestea se adaugă Colegiul Tehnic „Henri Coandă” și Liceul de Arte Plastice.

De mai bine de o săptămâna, Colterm a coborât temperatura de plecare a agentului termic în reţea, astfel că în apartamente, şcoli şi spitale ajunge la 12-16 grade, în condiţiile în care, marţi dimineaţă, la Timişoara erau -10 grade afară, notează News.ro.

Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi.

Guvernul a alocat săptămâna trecută încă un ajutor financiar pentru Primăria Timişoara, că să sprijine sistemul de încălzire.

viewscnt

Viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău a scris pe Facebook că este nevoie de ajutorul Guvernului.

„Toți banii pe care primăria îi are merg la Colterm. Pur și simplu nevoile Colterm, 80-90 milioane pe lună, depășesc încasările primăriei, 40-50 milioane. Este nevoie de sprijinul Guvernului, cel care a generat această criză a energiei și explozia prețurilor”, a scris acesta într-un răspuns pe Facebook.

Citește și:

Zeci de oameni au dus plăpumi şi pături la Clinica de Oncologie din Timişoara, unde bolnavii îngheață de frig în saloane