Noul preşedinte al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) este Octavian Mădălin Bunoiu, prorectorul Universității de Vest din Timişoara, informează instituţia într-un comunicat de presă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Funcţia de vicepreşedinte al agenţiei va fi ocupată de Valentin Năvrăpescu de la Universitatea Politehnica Bucureşti, iar cea de secretar general de Dorian Cojocaru de la Universitatea din Craiova.

"Conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu, noul preşedinte al Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), are o vastă experienţă în domeniul asigurării calităţii învăţământului superior, fiind membru în Consiliul ARACIS din anul 2015 şi din 2017 membru în Biroul Executiv al ARACIS, în calitate de director al Departamentului de Evaluare Externă a Calităţii", se arată în comunicat.

Licenţiat în fizică în anul 1996 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), doctor în fizică şi în ştiinţa materialelor la UVT şi la Institutul Naţional Politehnic din Grenoble din anul 2003, şi-a început cariera academică în anul 1998 ca preparator la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), din anul 2009 fiind conferenţiar universitar.

Bunoiu este membru în Colegiul Consultativ pentru Cercetare, Dezvoltare şi Inovare (CCCDI) al Ministerului Educaţiei, timp de mai mulţi ani ocupând şi funcţia de preşedinte al acestei structuri.