Dintre cele șapte școli care învață online în județul Timiș, cinci au fost închise în urma cazurilor confirmate de Covid-19, a anunțat șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş. La o școală din Timișoare, 19 profesori sunt confirmați pozitiv.

Scoala - clopotelFoto: Agerpres

"Unităţile care au activitate online sunt acelea în care peste 50% au clase cu activitate suspendată, pentru că există elevi testaţi pozitiv sau din cauza faptului că localitatea în care se află este în zona roşie COVID, iar personalul este vaccinat sub 60%", a afirmat Marin Popescu, șeful ISJ Timiș, citat de Agerpres.

Acesta spune că o situaţie mai specială este la Şcoala Gimnazială nr. 30 din Timişoara, unde în 20 de clase a fost depistat cel puţin un elev infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar la nivelul şcolii sunt infectate 19 cadre didactice, ceea ce face imposibil ca activitatea să se poată desfăşura fizic.

Popescu a anunţat că întreaga rezervă de teste de salivă rămase din luna decembrie a fost distribuită în şcoli şi va fi folosită până la epuizare.

"Stocul de rezervă rămas de la sfârşitul anului trecut la IŞJ Timiş a fost folosit pentru o singură testare în această săptămână. În urma testărilor de luni, 13 elevi au ieşit pozitivi, din care 10 cu test RT-PCR pozitiv, doi cu test RT-PCR negativ şi la unul se aşteaptă rezultatul RT-PCR. În data de 11 ianuarie au mai fost raportaţi doi elevi pozitivi la testul de salivă, iar rezultatul RT-PCR este în aşteptare", a spus el.

În perioada 10-11 ianuarie s-au înregistrat 100 de cazuri pozitive SARS-CoV-2 (simptomatici testaţi RT-PCR, fără test de salivă), iar cinci elevi au fost raportaţi miercuri dimineaţa. Totodată, în aceeaşi perioadă, au fost raportate 24 de cadre didactice pozitive, precum şi un director, un director adjunct, două persoane din didactic auxiliar şi un caz la personal nedidactic.

Numărul elevilor vaccinaţi a crescut la 7.808 (faţă de 7.492 la raportarea precedentă), iar rata de vaccinare în rândul personalului din unităţile de învăţământ este de 75%.

"De la reluarea cursurilor de după vacanţă, avem 185 de elevi pozitivi, 63 de cadre didactice şi personal, 262 de elevi aflaţi în izolare/carantină în urma pozitivării SARS-CoV-2, doi elevi spitalizaţi pe motiv de COVID, 42 de cadre didactice aflate în izolare/carantină în urma pozitivării SARS-CoV-2 sau ca persoane de contact; şase cazuri de personal auxiliar aflat în izolare/carantină în urma pozitivării SARS-CoV-2 şi persoane contact şi 12 cazuri de personal nedidactic aflat în izolare/carantină în urma pozitivării SARS-CoV-2 şi persoane contact", a mai precizat inspectorul-şef.