Potrivit celor mai recente raportări, dintr-un total de circa 17.000 de școli și grădinițe din țară, aproape 3000 au o rată de vaccinare a personalului de sub 60%, a declarat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Sorin CimpeanuFoto: Guvern

UPDATE Ministrul Educației a adus luni seară precizări legate de aceste raportări. Potrivit acestuia, 20% dintre școli au o rată de vaccinare de sub 60%:

  • „La data de 10 Ianuarie 2022, un număr de 13.924 unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri, reprezentând aproape 80% din numărul total de unități de invatamant, procentul de vaccinare a personalului este de cel puțin 60%.
  • In 2.838 unitati de invatamant procentul de vaccinare este de 100%”

În județul Ilfov, unde 6 localități au deja rata de infectare de peste 3 la mie, din 271 școli erau 28 care, la ultima raportare, aveau procent de vaccinare de sub 60%, a precizat Cîmpeanu.

În cazul muncipiului București, datele publicate vineri, 7 ianuarie, arată că 57 de unități de învățământ din totalul de 655 mai aveau procent de vaccinare de sub 60%.

Amintim că rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori în 21 de orașe și municipii din România, între care Cluj-Napoca, Predeal, Sinaia, Brașov și Oradea, conform datelor transmise luni de către autorități.

În localitățile cu rată de infectare peste 3 la mie se aplică regula ratei de vaccinare în rândul angajaților unei școli sau grădinițe: cursurile se fac online dacă aceasta este mai mică de 60%.

Potrivit ordinului comun, se ia în considerare rata de vaccinare raportată vineri, astfel că trecerea în online ar urma să se facă de luni, 17 ianuarie pe baza raportărilor de vineri, 14 ianuarie, adică odată cu începerea semestrului al doilea, în cazul în care nu apar alte modificări între timp.