„Când începe școala?” a fost cea mai căutată întrebare pe Google anul acesta din categoria celor cu „când”, arată datele privind topul căutărilor Google în 2021, un an marcat de schimbări dese în structura anului școlar și ale regulilor legate de pandemie care s-au aplicat în școli și grădinițe.

Copii la scoalaFoto: World Vision Romania

Pe locul al treilea se află „când se termină anul școlar 2021”, urmată pe patru de „când se redeschid școlile”.

Separat, în categoria „educație”, platformele pentru cursuri online au fost în topul căutărilor Google, pe primul loc fiind Google Classroom, urmat de Adservio sau 24edu.

Când se termină anul școlar 2021 - 2022

Semestrul al II-lea are 20 săptămâni de cursuri: 17 ianuarie 2022 - 10 iunie 2022, astfel că pe 11 iunie 2022 se ia vacanța de vară.

Când termină școala elevii din clasele terminale

  • Prin excepție de la prevederile anterior menționate, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.
  • Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal - filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

Când se ia vacanța de Crăciun

Vacanța de iarnă începe pe 23 decembrie. Vacanța de Crăciun era programată să fie și vacanța intersemestrială, însă după decalarea semestrului al doilea, acest lucru nu mai este valabil.

Vacanța de Sărbători se încheie pe 9 ianuarie pentru copii de grădiniță și clase primare și pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu. Astfel, școala ar urma să înceapă pe 10, respectiv 3 ianuarie.