Elevii școlilor din Capitală vor putea face orele de educație fizică și sport în spațiile interioare fără să poarte mască de protecție, începând de joi, când vor reveni la cursuri din minivacanța de 1 Decembrie. Decizia a fost luată luni seară de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în condițiile în care incidența cazurilor COVID-19 în București a ajuns la 1,95 la mia de locuitori.

Foto:

Conform reglementărilor actuale, este obligatorie purtarea măștii de protecție la orele de educație fizică și sport în interior, în localitățile în care rata de infectare este de peste 2 la mie.

  • "În aplicarea art. 3 alin. (8) din Ordinul comun - Ministerul Educaţiei (nr. 5338/01.10.2021) şi Ministerul Sănătăţii (nr. 2015/01.10.2021) pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările şi completările ulterioare, în municipiul Bucureşti, începând cu data de 02.12.2021, se dispune desfăşurarea orelor de educaţie fizică în săli de sport/spaţii interioare, fără obligativitatea purtării măştii de protecţie", prevede hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București.

Luni, marți și miercuri sunt zile liberre pentru elevi, preșcolari și profesori, după ce Guvernul a decis să fie „punte” între weekend și sărbătorile legale din 30 noiembrie - Sfântul Andrei și 1 decembrie - Ziua Națională. Elevii se vor întoarce la școală joi, 2 decembrie.

Semestrul întâi se va finaliza pe data de 22 decembrie, astfel că 23 decembrie este prima zi a vacanței de iarnă. Vacanța de Crăciun era programată să fie și vacanța intersemestrială, însă după decalarea semestrului al doilea, acest lucru nu mai este valabil. Vacanța de sărbători se încheie pe 9 ianuarie pentru copiii de grădiniță și clasele primare și pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu.